Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

CEASE


Dit deel van de site heeft een wat vage omschrijving, dit komt door een klacht gedaan door een anesthesioloog uit Amsterdam lid van de “anti kwak” aan de Stichting Reclame Code. Mocht u meer informatie willen dan kunt u mailen of bellen en kan ik verdere uitleg geven!


CEASE. 
Voor autisme en aanverwante stoornissen, zoals: ADHD, PDD-NOS, Asperger, epilepsie en gedragsstoornissen. De naam staat voor Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression en is ontwikkeld door arts-homeopaat Tinus Smits. Hij heeft van 2006 tot en met 2008 een pilotgroep van 300 kinderen met autistime behandeld met CEASE- therapie.
15 van deze kinderen waren in die tijd voor 100% klachten vrij, voor de andere kinderen geldt dat zij 50-90% vooruit zijn gegaan gedurende deze periode. Daarna kon de behandeling van deze kinderen nog verder worden voortgezet.

Vaak wordt gezegd dat erfelijkheid de oorzaak is voor autisme en dat het daarom niet te genezen valt. Dat erfelijkheid slechts een deel van de oorzaak is blijkt uit het feit dat erfelijkefactoren maar een stijging van 3 tot 4% van de aandoening per 30 jaar kunnen veroorzaken, echter het aantal autisten stijgt veel sneller.  

In de Verenigde Staten is in enkele tientallen jaren het aantal gevallen van autisme van 1:180.000 naar 1:180 en in sommige staten al naar 1:150 gestegen. Hieruit blijkt dat erfelijkheid niet de enige oorzaak kan zijn. 


Onderzoek uit 2013 geeft aan dat in Amerika 1 op de 50 kinderen autisme heeft, maar dat het onder de grote groep Amish die in Amerika leven vrijwel niet voorkomt. Dit betekend dat o.a. leefstyle, voeding en de manier van gezondheidszorg een belangrijke rol spelen in het ontstaan van autisme en aanverwante stoornissen.

Autisme is volgens Tinus en verschillende onderzoeken een stapelingsziekte. Dit betekent dat er niet één maar meerdere oorzaken zijn voor het ontstaan van autisme. Tijdens de CEASE wordt gezocht naar de waarschijnlijke deeloorzaken. Mogelijke deeloorzaken kunnen o.a. zijn: vaccinaties, aspartaam, neusspray, aluminiumchloride, weekmakers in plastik, alcohol en drugs. 


Als er in de hersenen als gevolg van één of meerdere oorzaken oxidatieve- stress ontstaat, gaan de hersenen minder goed functioneren. Tevens kunnen er blijvende functionele verstoringen ontstaan waardoor de klachten blijvend zijn. Afhankelijk van de plaats van de verstoring in de hersenen kunnen er verschillende problemen ontstaan. Als een functionele verstoring wordt op geheven verwijnen de bij behorende klachten.


Deze functionele verstoringen lijken vooral te ontstaan voor het tweede levensjaar. Niet alleen de stoffen waar het kind mee in aanraking komt zijn van belang. Ook stoffen waar de vader of de moeder mee in aanraking zijn geweest voor de zwangerschap zijn belangrijk.


Er wordt gebruik gemaakt van iso- therapie. 
Bij iso-therapie wordt de mogelijk deeloorzakelijke stof, bijvoorbeeld aspartaam, in verschillende oplopende homeopathisch verdunningen gegeven. Als er een reactie en verbetering volgt op de iso-kuur betekend dit, dat deze stof een deel van de oorzaak was. Als er op de iso-kuur niet (meer) gereageerd wordt betekend dit, dat deze stof geen oorzaak (meer) is voor de klachten van deze persoon. 

De CEASE therapie is vrij van schadelijke bijwerkingen, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen en kan zonder problemen naast eventuele reguliere medicatie toegepast worden.
Wel is het van belang dat het ontgiftingssysteem van het lichaam goed functioneerd voordat de iso- therapie ingezet wordt. Als dit niet zo is, wordt eerst gewerkt aan het herstel hiervan.

Ter ondersteuning van de iso-therapie wordt er voedingsadvies gegeven, supplementen voorgeschreven en gebruik gemaakt van Klassieke – en Inspiring Homeopathie. Als ouder kunt u al starten met de belangrijke adviezen die op de site staan.


In 2009 heb ik de opleiding tot CEASE therapeut met goed resultaat gevolgd.

De teksten op mijn site zijn met zorg samengesteld, dit neemt echter niet weg dat ze niet voor iedereen de juiste informatie zullen bevatten, verder zijn de teksten zuiver informatief bedoeld en niet als richtlijn voor een eigen behandeling.
Ik ben op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige geleden schade als gevolg van de informatie op mijn site.