Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

Onderzoek, dood jongentje na prik

De krant van 9 april 2009:

 Onderzoek dood jongetje na prik

 HILVERSUM –  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoek doen naar de dood van een 9-jarig jongetje uit Barendrecht dat begin vorige maand stierf, drie dagen nadat hij een vaccinatie had gehad.

 Directeur Roel Coutinho van het Centrum voor Infectiezieken van het RIVM, dat verantwoordelijk is voor vaccinaties, kondigde het onderzoek donderdag aan in RTL Nieuws. De vraag is of de vaccinatie iets met de doodsoorzaak van doen heeft.

 De jongen, Freek Hagoort, bezweek drie dagen nadat hij een zogenoemde BMR-DTP vaccinatie had gehad tegen Bof, Mazelen en Rodehond (BMR) en tegen Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (DTP). Volgens de arts Jannes Koetsier stierf het kind aan een „abnormaal snel verlopende infectie van bloed, longen en diverse organen.” Er werden bij sectie streptococcen en staphylococcen en virussen aangetroffen in diverse organen en longen. Volgens de arts liet het RIVM na de sectie aanvankelijk weten dat een verband onwaarschijnlijk is.

 In schriftelijke vragen aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) vraagt Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) of het waar is dat het RIVM aanvankelijk heeft aangegeven geen nader onderzoek te doen. Verder vraagt hij of het RIVM wel een objectief advies kan uitbrengen omdat het ook voor vaccinaties verantwoordelijk is.

link: www.meerwetenoverfreek.nl