Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

Algemeen voedingsadvies

Biologisch noodzakelijk?  

Het is verontrustend om te lezen hoe slecht het met de “gewoon” geteelde groente en fruit gesteld is. De op 16 april 2008 in de Telgraaf gepubliceerde cijfers spreken boekdelen. In een onderzoek, gedaan naar de hoeveelheid vitamine C in verschillende groente soorten over de jaren 2001 tot en met 2006, bleek dat de hoeveelheid vitamine C gemiddeld met 70% is afgenomen in deze vijf jaar. Het is nu echter al een aantal jaren later en de groenten zullen nu dus nog minder vitamine C bevatten. Uit witlof was in 2006 al alle vitamine C verdwenen. 

Niet alleen de hoeveelheid vitamine C is gedaald, de hoeveelheid van de meeste andere vitaminen ook. Veel sporenelementen en mineralen zijn uit de “gewoon” geteelde groenten en fruit verdwenen of sterk afgenomen in hoeveelheid. Ons lichaam heeft deze stoffen hard nodig om al haar functies goed te blijven vervullen.   

De jeugd die nu opgroeit en “gewoon” geteelde groenten en fruit eet bouwt ernstige tekorten op. Hierdoor neemt het risico op chronische ziekten, diabetes en kanker aanmerkelijk toe. Het lijkt dus een noodzaak om over te stappen op biologische producten en dan in het bijzonder bij groenten, fruit en graanproducten.

Algemene adviezen voor een gezonde voeding. 
Vermijd zo veel mogelijk geraffineerde en bewerkte producten. Hierbij gaat het om alle producten of stoffen die fabrieksmatig bewerkt zijn. Zoals magarine, halvarine (niet reform), witte suiker, witte pasta, zoetstoffen, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen enz., enz. Maar ook producten als witbrood met de vezels van bruin brood.

Door allerlei bewerkingen van voedsel kan ons lichaam het niet meer herkennen als voeding. Voor ons lichaam zijn deze stoffen en producten een belasting in plaats van een voedende stof die gebruikt kan worden voor de opbouw en het herstel van ons lichaam. Ons lichaam probeert deze lichaamsvreemde stoffen uit te scheiden via de urine, de huid en de longen. Als ons lichaam te veel afvalstoffen bevat en het niet meer lukt om deze op de normale manier uit te scheiden, worden de afvalstoffen veilig opgeslagen in vetweefsel. Hiervoor is het nodig om meer vet aan te maken. overgewicht zal dan het gevolg zijn.

De basis voor een gezonde voeding
 moet bestaan uit veel verse groenten en fruit. Het liefst biologisch geteeld, zodat deze alle vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten die ons lichaam nodig heeft, (zie “biologisch noodzakelijk?”). Hierdoor wordt het risico op chronische ziekten, diabetes en kanker aanzienlijk verkleind.    

Onder het kopje “Verborgen energie tekort” vindt u veel informatie over een gezonde voeding volgens de nieuwste inzichten. Hierin wordt het belang uitgelegd om de koolhydraten in uw voeding sterk te beperken. Onder “Gezonde natuurlijke voeding” leg ik nog uitgebreider uit wat u hieronder kunt verstaan. Dit staat op de oudercontactavond pagina.