Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

Recepten

Onder de subgroepen vindt u verschillende recepten. In de toekomst zullen er nog meer recepten op de site geplaatst worden.

RECEPT VOOR PANNENKOEKEN:

Doe de ingrediĆ«nten op onderstaande volgorde in je beslagkom en roer tijdens het toevoegen steeds erg goed anders krijg je klonten. De onbehandelde bloem gedraagt zich anders dan het meel uit een pakje.

Bloem: Spelt- en/of boekweit- en/of rijstbloem.

Zout: Keltisch- of Himalayazout. Ongeveer 1 theelepel per 200 gr bloem.

 Wijnsteenzuur bakpoeder: Ongeveer 1 theelepel per 200 gr bloem.

Olie: Arachide-, rijst- of kokosolie.(Veel hiervan als je geen vethoudende melk gebruikt. Je giet de olie al roerend midden in je bloem, ongeveer tot de helft van het bloem nat is. Anders breken je pannenkoeken.)

Biologische eieren: Ongeveer 1 per 200gr bloem.

Melk: Biologische volle koemelk, geiten melk, biologische ongezoete sojamelk, havermelk, rijstmelk of amandelmelk. Dit afhankelijk van waar je tegen kunt. Ongeveer 250 ml per 200gr. bloem.

Water: Gebruik gefilterd- of bronwater om je beslag op de juiste dikte te brengen. Het moet ongeveer de dikte van schenkstroop/vla hebben en dus dikker zijn dat het beslag uit een pakje.

Als het nog te dik is loopt het niet goed uit en krijg je het moeilijk gaar. Als het te dun is breek het dan kan je evt. nog een ei toevoegen.