Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

Even voorstellen


Even voorstellen. 
Ik ben Catinka Rabbers- Dekker.
In juni 2008 ben ik afgestudeerd aan de “School voor Klassieke Homeopathie” te Amersfoort. Sinds september 2009 ben ik ook CEASE-therapeut. In 2018 heb ik de 10 daagse bijscholing naar Prective Homeopathie gevolgd.

Verder blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste gezondheidsinzichten, door regelmatig na- en bijscholingen en andere informatie kanalen te volgen, niet alleen m.b.t. Homeopathie maar ook m.b.t. gezondheid, voeding en supplementen.

Hoe is mijn interesse in homeopathie ontstaan?
Mijn kinderen waren erg gevoelig voor voedsel, additieven en omgevingsfactoren, daardoor hadden zij lichamelijke, gedragsmatige en emotionele klachten. Het volgen van een dieet alleen was niet voldoende om alle klachten weg te nemen. 
In mijn zoektocht naar een oplossing ben ik naar een Klassieke Homeopaat gegaan, waarna hun klachten sterk verminderden. De Klassieke Homeopathie en de filosofie erachter spraken mij erg aan. Hierdoor heb ik besloten om zelf Klassieke Homeopathie te gaan studeren.  


Na het volgen van de opleiding tot CEASE therapeut werd duidelijk dat zowel mijn kinderen als ik zelf blokkades hadden. Na het ontstoren van de blokkades zijn de gevoeligheden van de kinderen sterk  afgenomen. Mijn concentratie verbeterde sterk en mijn hoofdpijn verdween.

Dit heeft voor mij duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om evt. bestaande blokkades op te heffen.                             


Mijn achtergrond.
Voordat ik Klassieke Homeopathie ging studeren ben ik werkzaam geweest als opticiën, optometrist en contactlens- specialist bij “Ed Kriek Optiek” in Aalsmeer. 
In 1999 heb ik voor mijn HBO optometrie een scriptie geschreven over maculadegeneratie en de beschermende werking van voeding. De scriptie voor mijn afstuderen ging over de behandeling van oogziekten m.b.v. Klassieke Homeopathie. 

Vitaliteit.
Ik ben nog steeds  erg geboeid door wat Klassieke Homeopathie, CEASE, Homeopathische Preventie en Inspiring Homeopathie en voedingsadvies precies op maat, te bieden hebben voor mensen die streven naar een gezond en vitaal leven. Soms spelen supplementen hierin ook een belangrijke rol. Ik volg dan ook regelmatig bij- en nascholingen om mijn kennis breed, gedegen en up-to-date te houden. 

Verder vind ik het belangrijk dat door het toepassen van de therapieën de klachten niet worden onderdrukt, maar dat er juist gewerkt wordt aan het wegnemen van de oorzaak van de klachten. Hierdoor wordt het lichaam niet belast, maar juist ontlast en neemt de vitaliteit toe.


De teksten op mijn site zijn met zorg samengesteld, dit neemt echter niet weg dat ze niet voor iedereen de juiste informatie zullen bevatten, verder zijn de teksten zuiver informatief bedoeld en niet als richtlijn voor een eigen behandeling.
Ik ben op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige geleden schade als gevolg van de informatie op mijn site.