Klassieke Homeopathie  IP   HP   CEASE- therapie    Voedingsadvies

Voedingsadvies bij diabetes. 
Eet niet te veel koolhydraten zoals, brood, (witte) pasta, (witte) rijst. Omdat koolhydraten snel omgezet worden in suikers, geven ze een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Door koolhydraten te combineren met vetten wordt dit proces vertraagd. Verder zijn koolhydraten dikmakers bij onvoldoende beweging. Overgewicht is nadelig voor een suikerpatiënt. Zie ook Verborgen Energietekort. 

Vermijd het gebruik van kunstmatige zoetstoffen, omdat ze het lichaam voor de gek houden wordt er op den duur steeds minder insuline aangemaakt. Waardoor de bloedsuikerspiegel te hoog kan worden.

Verder beschouwt ons lichaam deze zoetstoffen als afvalstoffen en bij een te grote hoeveelheid worden ze veilig opgeslagen in vetweefsel. Hierdoor neemt het lichaamsgewicht toe.  

 

De sporenelementen zink, mangaan en chroom heeft ons lichaam nodig om de bloedsuikerspiegel goed te kunnen regelen. Mensen die “gewoon” geteelde groenten en fruit eten hebben vaak een te kort aan deze sporenelementen (zie biologisch noodzakelijk?)


Natuurlijk R alphaliponzuur. Recente studies tonen aan dat deze stof een goede bescherming geven bij diabetes en ook maakt dat de cellen insuline gevoeliger worden. Zie https://www.vitals.nl/producten/specialiteiten/natuurlijk-r-alfaliponzuur-uit-natrium-r-lipoaat